(2017)考研英语阅读理解精读100篇(基础版)在线阅读 印建坤 第5部分(12)
本站小编 辅仁网/2017-07-19
当然,相关关系并不是因果关系。宗教也不是唯一一个阻止人们接触的文化现象。语言也有相同的效果,在另外一篇由芬彻先生和桑希尔博士撰写但尚未发表的论文中,他们也发现了类似的相关关系。此外,通过对文学作品的研究,他们发现对外国人的憎恶感也与心理上恐惧疾病有关(肮脏的外国人…)。那么,或许少数民族之间充满敌意背后的原因与民族本身无关,而是因为对异族可能带来疾病的憎恶。
模拟自测题
Text 1
The sun is not growing weaker, yet its light appears to be dimming. Between 1960 and 1990, some scientists believe, the amount of solar radiation reaching Earth's surface may have declined as much as 10%——and in some places, Hong Kong, for example, more than 35%.
What was going on? Well, it appears that increased air pollution during those 30 years——over Asia, in particular——with the help, perhaps, of some increased cloudiness, may have exerted a cooling influence on the surface of the planet even as carbon dioxide and other greenhouse gases were encouraging the atmosphere to warm. The impacts of that tug-of-war on the climate system could be devilishly difficult to untangle. At the same time, no task could be more urgent. For if global pollution has helped keep global warming in check, says Veerabhadran Ramanathan, an atmospheric scientist at the University of California at San Diego, then the full impact of the buildup of greenhouse gases has yet to be felt. This week, at the American Geophysical Union meeting in Montreal, Ramanathan and others will be presenting the latest data on the solar-dimming problem and pondering its implications for the climate system as a whole.
Many scenarios for global warming, for example, invoke a speedup in the hydrological cycle by which water evaporates and then comes down as rain. The cooling produced by solar dimming, however, may slow the rate of evaporation, while higher up in the atmosphere the pollutants responsible for absorbing and reflecting sunlight are likely to interfere with the process that produces rain.
Why? These pollutants, which take the form of tiny, airborne particles called aerosols, act as nuclei around which cloud droplets form. The problem is, there are too many aerosols in the atmosphere competing for water molecules, so the cloud droplets that form are too small and never become weighty enough to fall to the ground. As a result, says Beate Liepert, an atmospheric physicist at Columbia University's Lamont-Doherty Earth Observatory, the atmosphere could be filled with moisture while Earth's surface thirsts for rain.
Many questions remain, including the true extent of the dimming. One analysis pegs the average worldwide darkening to be about 4% over three decades, while another computes it to be more than twice that much. There are also questions about the reliability of the devices that measure the sunlight reaching Earth's surface. Known as radiometers, these instruments are nothing more than flat, black solar collectors capped with glass. They are sometimes finicky; a smudge of dirt or a speck of dust can cause bogus readings and change the calculated results.
Solar dimming, in other words, is a problem still in the process of being defined, and as its dimensions become clearer, so will the nature of the challenge the world faces. Although scientists have done a lot of thinking about global warming, they are just beginning to grapple with the problem of how global warming and solar dimming interact. As Ramanathan puts it, “It's like we have a new gorilla sitting down at the table”——and it could turn out to be a very big gorilla indeed.
1. By “tug-of-war”(Line 4, Paragraph 2), the author means______.
A) the different effects of solar dimming and global warming
B) the impact of the solar dimming on the climate system
C) the influence of the solar dimming on the global warming
D) the interaction between the solar dimming and global warming
2. How do the scientists feel about the current climate situation?
A) Serious.
B) Optimistic.
C) Carefree.
D) Panicked.
3. When mentioning “It's like we have a new gorilla sitting down at the table”(Lines 4~5, Paragraph 6), the author implies that______.
A) scientists should have a close look at the solar dimming problem
B) we are facing a new problem which is very complicated and difficult to manage
C) we are just beginning to have research on this new field
D) the new solar dimming problem is beyond scientists' ability to tackle
4. Which of the following cannot serve as a factor of causing the cooling surface of the planet?
A) The lack of the rain in the earth.
B) The increasing of the pollutants.
C) The forming of the cloud droplets.
D) The less weight of the cloud droplets.
5. Which of the following is TRUE according to the text?
A) The instruments used in the study are too simple to function well.
B) Living things in the earth will be greatly influenced by solar dimming.
C) There is still a long way to go in the study of solar dimming.
D) The findings that solar dimming has influence on the surface of the planet are doubtful.
题目分析
1. D 语义题。从句子“it appears that increased air pollution during those 30 years——over Asia, in particular——with the help, perhaps, of some increased cloudiness, may have exerted a cooling influence on the surface of the planet even as carbon dioxide and other greenhouse gases were encouraging the atmosphere to warm. ”我们可看出,一方面空气污染物及其形成的云层对地球表面有一种冷却作用,另一方面二氧化碳和其他温室气体却促使大气变暖。这是一种相互作用,一方强,另一方就弱,就像是在进行“拔河比赛”。文章最后一段的一句话“they are just beginning to grapple with the problem of how global warming and solar dimming interact”可以进一步印证这一判断。
2. A 情感态度题。原文对应信息是“no task could be more urgent”。注意含有比较级的否定式的理解,这句话的意思是“This task is the most urgent. ”,从这句话我们可看出气候学家们对待此事的态度。
3. B 推理题。文章最后一段的中心思想是:太阳变暗这一问题的研究还只是刚刚开始,还有很多东西我们不了解。然后以Ramanathan的一句话结束全文,就此我们可判断他的话也应该是符合这段文章的中心大意的。
4. A 细节题。原文对应信息是“it appears that increased air pollution during those 30 years——over Asia, in particular——with the help, perhaps, of some increased cloudiness, may have exerted a cooling influence on the surface of the planet”。这句话的意思是“全球——特别是亚洲——大气污染不断加剧,或许借助数量有所增加的云可以对整个地球表面形成一种冷却作用”,而在形成云层的过程中由于“the cloud droplets that form are too small and never become weighty enough to fall to the ground”(所形成的云状水滴显得又太小,永远达不到足够的重量以落到地面上),所以这些云层无法变成雨滴落在地面,而是停留在大气层,从而对大气层起到一种冷却作用。选项A是这种现象所造成的结果。
5. C 细节题。文章最后一段提到对太阳变暗这一问题的研究还只是刚刚开始,还有很多东西我们不了解。由此可做出判断。
Text 2
Charles Reznikoff (1894~1976) worked relentlessly, never leaving New York but for a brief stay in Hollywood, of all places. He was admired by Pound and Kenneth Burke, and often published his own works; in the Depression era, he managed a treadle printing press in his basement. He wrote three sorts of poems: exceptionally short imagistic lyrics; longer pieces crafted and cobbled from other sources, often from the Judaic tradition; and book-length poems wrought from the testimony both of Holocaust trials and from the courtrooms of turn-of-the-century America. Two of these full-length volumes were indeed titled “Testimony,”as was an earlier prose work; it was a word that kept him close company. When asked late in life to define his poetry, it was not the word he chose.
“Objectivist,”he wrote, naming his longstanding group, and mimicking poetic style with a single prose sentence: “images clear but the meaning not stated but suggested by the objective details and the music of the verse; words pithy and plain; without the artifice of regular meters; themes, chiefly Jewish, American, urban.”If the sentence sounds hard-won, this is perhaps because it was. Four decades earlier, he wrote in a letter to friends, “There is a learned article about my verse in Poetry this month, from which I learn that I am an objectivist.”The learned fellow was Louis Zukofsky, brilliant eminence of the Objectivists, “with whom I disagree as to both form and content of verse, but to whom I am obliged for placing some of my things here and there.”So read Reznikoff's conclusion in 1931, with its fillip of polite resentment.
Movements and schools are arbitrary and immaterial things by which poetic history is told. This must have rankled Reznikoff, who spent his writing life tracing the material and the necessary.
Born a child of immigrants in Brooklyn in 1894, he was in journalism school at 16, took a law degree at 21. Though he was little interested in legal practice, the ideas would be near the heart of his writing. Ideal poetic language, he wrote, “is restricted almost to the testimony of a witness in a court of law.”If this suggests a congenital optimism about the law, it made for astonishingly care-filled poetry. Reznikoff is unsurpassed in conveying the sense that the world is worth getting right. Not the glorious or the damaged world, but the world that is everything that is the case. Reznikoff's faith in the facts of the case takes on an intensity no less social than spiritual, no greater when surveying the Old Testament than New York. This collection gathers all his poems (but for those already book-length) by the technique of compressing onto single pages as many as five or six at a time. This can lessen the force; each is a sort of American haiku, though no more impressionistic than a hand-operated printing press. One such, numbered 69 in the volume “Jerusalem the Golden,”runs in its length: “Among the heaps of brick and plaster lies a girder, still itself among the rubbish.”This exemplary couplet is sometimes taken to represent Reznikoff's poetry itself, immutable and certain amid the transitory.
6. By saying “it was a word that kept him close company”(Line 7, Paragraph 1), the author implies______.
A) Charles Reznikoff always wrote works about testimony
B) Charles Reznikoff was always involved in the testimony affairs
C) Charles Reznikoff liked to write testimony
D) Charles Reznikoff is a busy lawyer
7. Reznikoff's attitude to the fact that he was grouped as objectivist is______.
A) approval
B) indifference
C) opposition
D) suspicion
8. The word “rankled”(Line 2, Paragraph 3) probably means______.
A) interested
B) angered
C) pleased
D) consoled
9. We can learn from the fourth paragraph that______.
A) Reznikoff liked to learn law
B) Reznikoff was more interested in spiritual world than in social world
C) it is astonishing that Reznikoff wrote care-filled poetry
D) Reznikoff was greatly influenced by his legal experience in his poetry writing
10. By citing the poem in the last paragraph, the author intends to______.
A) show that the force is lessoned in this way
B) show that the poem is not impressionistic
C) show that the poem is immutable
D) show that the poem is compressed
题目分析
6. A 语义题。原句是“Two of these full-length volumes were indeed titled ‘Testimony,’ as was an earlier prose work; it was a word that kept him close company.”(长篇中的两篇题目就是‘证词’,早些的散文作品也是,这个词一直伴随他左右。)从这句话前面对他作品的介绍也可以看出,这些长篇诗歌是来源于一些证词的,这就是为什么他一直和证词有关的原因,也就是为什么这个词一直和他有关。答案A“查尔斯经常写一些和证词有关的作品”;B“查尔斯经常被卷入证词事件中”;C“查尔斯喜欢写证词”;D“查尔斯是个忙碌的律师”。四个答案中最符合题意的是A。
7. C 情感态度题。Reznikoff对待他被归为客观主义流派的态度可以追溯文章中谈到客观主义部分,文章第二段提到他被看作是客观主义流派,对此他的态度可以从他的话语中看出,“The learned fellow was Louis Zukofsky, brilliant eminence of the Objectivists, ‘with whom I disagree as to both form and content of verse, but to whom I am obliged for placing some of my things here and there.’”从disagree一词中就可以看出他对这种评价持反对态度,后面提到“So read Reznikoff's conclusion in 1931, with its fillip of polite resentment. ”从resentment也可以得出这个结论,因此答案该选C。
8. B 语义题。该词所在原句是“This must have rankled Reznikoff, who spent his writing life tracing the material and the necessary.”(这一定______Reznikoff,他的写作生涯主要就是描述物质的和必然的东西。)这句话还需要结合上下文来看,上文提到运动和流派是讲述诗歌历史的随意、非物质的东西,而上一段提到Reznikoff对于被归为客观主义流派表示不满,可以得出他对此持否定态度,因此A(使感兴趣)、B(激怒)、C(使高兴)、D(安慰)中,B最符合逻辑。
9. D 推理题。第四段主要讲述了Reznikoff青年学习法律,以及他诗歌创作中法律的作用。下面逐一分析答案:A“Reznikoff喜欢学习法律”,从第四段“he was little interested in legal practice”可以看出他对此并不热衷,该选项不符合原文;B“Reznikoff更加喜欢精神世界”,从第四段“Reznikoff's faith in the facts of the case takes on an intensity no less social than spiritual…”可以看出,他对社会方面的热衷不比精神世界差,因此该选项不符合原文;C“Reznikoff能写出充满关切的诗歌使人惊讶”,文章提到“If this suggests a congenital optimism about the law, it made for astonishingly care-filled poetry.”(如果这暗示着对法律天生的乐观的话,这种天赋正是由于写出了令人惊讶的充满关切诗歌而有的。)虽然提到“令人惊讶”,但不是说他可以写出诗歌令人惊讶,因此也不符合原文;D“Reznikoff 的诗歌写作很大程度上受其法律经验的影响”,其实整个段落讲述了他虽然年青时代不热衷法律,但是在其写作中处处有法律的影响,因此D是符合原文的答案。
10. D 细节题。文章最后一段刚开始讲的是:诗集将五六首诗压缩在一页上,这样会削弱诗歌的力度。尽管不是每首诗都会给人留下深刻印象,但每首诗都是一种美国式俳句。这之后又提到“One such, numbered 69 in the volume ‘Jerusalem the Golden,’ runs in its length”,因此可以看出,列出这首诗还是为了说明压缩诗很短,因此答案为D。
Text 3
William Shakespeare described old age as “second childishness”——sans teeth, sans eyes, sans taste. In the case of taste he may, musically speaking, have been even more perceptive than he realized. A paper in Neurology by Giovanni Frisoni and his colleagues at the National Centre for Research and Care of Alzheimer's Disease in Brescia, Italy, shows that one form of senile dementia can affect musical desires in ways that suggest a regression, if not to infancy, then at least to a patient's teens.
Frontotemporal dementia is caused, as its name suggests, by damage to the front and sides of the brain. These regions are concerned with speech, and with such “higher”functions as abstract thinking and judgment. Frontotemporal damage therefore produces different symptoms from the loss of memory associated with Alzheimer's disease, a more familiar dementia that affects the hippocampus and amygdala in the middle of the brain. Frontotemporal dementia is also rarer than Alzheimer's. In the past five years the centre in Brescia has treated some 1,500 Alzheimer's patients; it has seen only 46 with frontotemporal dementia.
Two of those patients interested Dr Frisoni. One was a 68-year-old lawyer, the other a 73-year-old housewife. Both had undamaged memories, but displayed the sorts of defect associated with frontotemporal dementia——a diagnosis that was confirmed by brain scanning.
About two years after he was first diagnosed the lawyer, once a classical music lover who referred to pop music as “mere noise”, started listening to the Italian pop band “883”. As his command of language and his emotional attachments to friends and family deteriorated, he continued to listen to the band at full volume for many hours a day. The housewife had not even had the lawyer's love of classical music, having never enjoyed music of any sort in the past. But about a year after her diagnosis she became very interested in the songs that her 11-year-old granddaughter was listening to.
This kind of change in musical taste was not seen in any of the Alzheimer's patients, and thus appears to be specific to those with frontotemporal dementia. And other studies have remarked on how frontotemporal-dementia patients sometimes gain new talents. Five sufferers who developed artistic abilities are known. And in another lapse of musical taste, one woman with the disease suddenly started composing and singing country and western songs.
Dr Frisoni speculates that the illness is causing people to develop a new attitude towards novel experiences. Previous studies of novelty-seeking behavior suggest that it is managed by the brain's right frontal lobe. A predominance of the right over the left frontal lobe, caused by damage to the latter, might thus lead to a quest for new experience. Alternatively, the damage may have affected some specific neural circuit that is needed to appreciate certain kinds of music. Whether that is a gain or a loss is a different matter. As Dr Frisoni puts it in his article, “de gustibus non disputandum est.”Or, in plainer words, there is no accounting for taste.
11. Shakespeare described old age as “second childishness”(Line 1, Paragraph 1), for they have the same______.
A) favorite
B) memory
C) experience
D) sense
12. Which one is NOT a symptom of Frontotemporal dementia?
A) The loss of memory.
B) The loss of judgment.
C) The loss of abstract thinking.
D) The loss of speech.
13. From the two patients mentioned in the passage, it can be concluded that______.
A) their command of language has deteriorated
B) their emotional attachments to friends and family are being lost
C) the Frontotemporal dementia can bring new gifts
D) Frontotemporal dementia can cause patients to change their musical tastes
14. The “novel”in the last paragraph means______.
A) historical
相关话题/阅读理解
(2017)考研英语阅读理解精读100篇(基础版)在线阅读 印建坤 第4部分
难句突破 If someone&s score places him in a group in which a known proportion has gone on to commit a crime on release from detention, then the risk that person will prove a recidivist is thought to be similar to the risk for the group as a whole. 主体句式:If someone&s score places him in ...英语阅读 本站小编 辅仁网 2017-07-19(2017)考研英语阅读理解精读100篇(基础版)在线阅读 印建坤 第3部分
难句突破 One trick, described by Todd Juenger of TiVo as closer to a silver bullet, is to run advertisements that resemble programmesin some cases featuring stars from the show people are trying to watch. 主体句式:One trick is to run advertisements. 结构分析: ...英语阅读 本站小编 辅仁网 2017-07-19(2017)考研英语阅读理解精读100篇(基础版)在线阅读 印建坤 第2部分
Unit 18 Fanny Kemble (1809-93) was the niece of two Shakespearean tragedians, Sarah Siddons and Siddons&s brother, John Philip Kemble. Her father and her French mother were also actors. In fact her whole extended family constituted the foremost theatrical dynasty of the late 18th and early 19t ...英语阅读 本站小编 辅仁网 2017-07-19(2017)考研英语阅读理解精读100篇(基础版)在线阅读 印建坤 第1部分
目录 CONTENTS 前言 第1章 经济类 Unit 1 Unit 2 Unit 3 Unit 4 Unit 5 Unit 6 Unit 7 Unit 8 Unit 9 Unit 10 Unit 11 Unit 12 Unit 13 Unit 14 第2章 社会文化类 Unit 15 Unit 16 Unit 17 Unit 18 Unit 19 Unit 20 Unit 21 Unit 22 Uni ...英语阅读 本站小编 辅仁网 2017-07-19考研高分攻略:先认清阅读理解的这5种文章结构模式
对于一篇完整的英文说明文或者议论文来说,不论其形式看上去有多么复杂多样,但是每个作者都有自己写作目的,为了达到这一写作目的,一般考研阅读的文章都是采取特定的篇章结构模式,仔细分析历年考研阅读理解的篇章结构特点,会发现命题人在编排文章时通常采用五种结构模式。(一)层层递进型全文论述从抽象到具体,从简单 ...英语指导 本站小编 免费考研网 2017-06-082018年考研英语阅读理解最常见的过渡词
2018考研英语阅读理解复习时注意路标词即过渡词,路标词或词组,可以帮助考生有效理解作者思想的具体衔接和转折过渡等,从而有效把握前后句之间的关系。下文整理了一些最常见的过渡词供大家参考!1、此外besides=moreover=furthermore=in addition2、更重要的是more t ...英语指导 本站小编 免费考研网 2017-06-082018年闽南师范大学文学院801文学理论与阅读理解[专业硕士]考研全套资料
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/92256.html说明:本全套资料免费下载,共包括3种电子书、1种题库、3个文件资料。使用全套资料密码激活后,全套资料里的所有电子书、所有题库均可使用。1.名校考研真题及详解 [3D电子书]全国名校文学理论考研真题及详解(含 ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-10鲁东大学外国语学院809英语水平测试阅读理解高分特训100篇
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/140826.html封面内容简介目录第1章 阅读理解技巧指南第2章 阅读理解高分特训100篇 2.1 人物记述类 2.2 教育文化类 2.3 商业经济类 2.4 科普科研类 2.5 社会生活类 ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-072017年翻译硕士(MTI)211翻译硕士英语阅读理解高分特训100篇
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/141384.html封面内容简介目录第1章 阅读理解技巧指南 1.1 大纲要求和试题类型 1.2 解题技巧指南第2章 阅读理解高分特训100篇 2.1 多项选择 ◇文学传记类 ◇商业经济类 ◇教育文化类 ◇科普科研类 ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-072015年(高三+高考)阅读理解与完形填空周周练
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/23985.html封面前言目录Week Oen 第一周 Monday Passage 1 朝韩半岛危机 Passage 2 美国飓风灾害 Tuesday Passage 1 忠诚可以改变一切 Wednesday Pas ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-052015年(九年级+中考)阅读理解与完形填空周周练
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/23995.html封面前言目录Week Oen 第一周 Monday 著名人物 Tuesday 应试复习 Wednesday 人物故事 Thursday 学校教育 Friday Passage 1 直面挫折与压力 Pass ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-052015年最新中考英语阅读理解
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/27283.html目录导航第一部分 题型特点及解题策略第二部分 点评最新中考真题第三部分 专项模拟训练第四部分 专项模拟训练答案与详解 ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-05沸腾英语高二完形填空与阅读理解分层突破
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/59132.html封面致读者目录Part 1 常考话题分类突破 Topic 1 个人情况 Topic 2 日常活动 Topic 3 旅游与交通 Topic 4 家庭、朋友和周围的人 Topic 5 人物故事 Topic 6 学 ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-05沸腾英语八年级完形填空与阅读理解分层突破
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/59053.html封面致读者目录Part Ⅰ 话题分类突破 Topic 1 个人兴趣 Topic 2 日常活动 Topic 3 个人情况 Topic 4 节假日活动 Topic 5 文娱与体育 Topic 6 计划与安排 To ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-05沸腾英语高二完形填空与阅读理解分层突破
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/59061.html封面致读者目录Part 1 常考话题分类突破 Topic 1 个人情况 Topic 2 日常活动 Topic 3 旅游与交通 Topic 4 家庭、朋友和周围的人 Topic 5 人物故事 Topic 6 学 ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-05
