《考研英语阅读命题思路透析和真题揭秘》2000年Passage 2(2)

印建坤 群言出版社/2008-10-04

  For us, this means that evolution is over; the biological Utopia has arrived. Strangely, it has involved little physical change No other species fills so many places in nature. But in the past 100,000 years –even the past 100 years—our lives have been transformed but our bodies have not. We did not evolve, because machines and society did it for us. Darwin had a phrase to describe those ignorant of evolution: they "look at an organic being as average looks at a ship, as at something wholly beyond his comprehension." No doubt we will remember a 20th century way of life beyond comprehension for its ugliness. But however amazed our descendants may be at how far from Utopia we were, they will look just like us.

  55. What used to be the danger in being a man according to the first paragraph?

  [A] A lack of mates.

  [B] A fierce competition.

  [C] A lower survival rate.

  [D] A defective gene.

  [答案] C

  [解题思路]

  本题对应信息在文章第一段,其中第一段前两句说道“Being a man has always been dangerous. There are about 105 males born for every 100 females, but this ratio drops to near balance at the age of maturity, and among 70-year-olds there are twice as many women as men”(做男人总是充满危险,出生时男女比例大约是105:100,但到了成熟期,这一比例几乎持平,而在70岁的老人中女性的人数是男性的两倍),说明男人存活下来的几率低于女人,因此C为正确答案。A选项的问题是现在的一个问题,但题中“used to be”指过去的情况,因此A选项错误。B和D选项在原文中没有提及。

   


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19