全国职称英语考试理工类AB级课堂笔记:概括大意与完成句子第3讲(4)

网络资源 Freekaoyan.com/2008-04-11

答案及解析:来源:考

1. 文章标题分析:Soot (煤灰) and Snow:a Hot Combination
根据标题内容可以判断该文章与自然环境(环境污染)有关。

2.被选项分析:来源:考
A Soot’s Role in Changes in the Climate and the Atmosphere
B Observations of Warming in the Northern Hemisphere
C Explanation of Increased Warming Effect Caused by Soot
C Effect to Reduce Snow Albedo (反照率)
E Ways to Reduce Soot Emission
F Greenhouse Gases as the Main Factor of G1obal Warming
分析:被选项中都涉及到了文章标题所揭示的核心词,划线结构是小标题中的核心结构,也是可以用作答案线索的结构。

直接解题:来源:考
A Soot’s Role in Changes in the Climate and the Atmosphere
B Observations of Warming in the Northern Hemisphere
C Explanation of Increased Warming Effect Caused by Soot
C Effect to Reduce Snow Albedo (反照率)
E Ways to Reduce Soot Emission
F Greenhouse Gases as the Main Factor of G1obal Warming

A Soot’s Role in Changes in the Climate and the Atmosphere
B Observations of Warming in the Northern Hemisphere
C Effect to Reduce Snow Albedo (反照率)
E Ways to Reduce Soot Emission
F Greenhouse Gases as the Main Factor of G1obal Warming

2. Paragraph4 __来源:考
(Hansen found soot’s effect on snow albedo (solar energy reflected back to space),which may be contributing to trends toward early springs in the Northern Hemisphere,such as thinning Arctic sea ice,melting glaciers and permafrost).Soot also is believed to play a role in changes in the atmosphere above the oceans and land.
2.A.分析:因为段落中soot出现了两次,因此重点注意包含soot的被选项: A和E,同样段落中没有提到有关“煤灰散发”的问题,所以判断A是答案(段落最后一句(观点句)的含义与A一致)
提示:“避重就轻法”—段首句复杂则看段未句。

B Observations of Warming in the Northern Hemisphere
C Effect to Reduce Snow Albedo (反照率)
E Ways to Reduce Soot Emission
F Greenhouse Gases as the Main Factor of G1obal Warming

3. Paragraph 6 __. 来源:考
Hansen cautioned,although the role of soot in altering global climate is substantial,it does not alter the fact that greenhouse gases are the primary cause of climate warming during the past century.Such gases are expected to be the largest climate forcing for the rest of this century.
3. F。 分析:因为段落中gas出现了两次,因此重点注意包含gas的被选项:F。而F中的内容正好与段首句中的核心结构(it does not alter the fact that greenhouse gases are the primary cause of climate warming during the past century(它没有改变‘温室效应是在过去的世纪中造成气候变暖的主要原因’这个事实))一致。


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19