2008职称英语考前每日一练(理工类第41期-C级)(3)

网络资源 Freekaoyan.com/2008-04-11


  第三篇  Milk That Paid a Medieal Bill
 
  One day, a poor boy who was selling goods from door to door to pay his way through school found he had only one thin dime(10分钱)left, and he was hungry.
  He decided he would ask for a meal at the next house. However,he lost his nerve when a lovely young woman opened the door. Instead of a meal he asked for a drink of water. She thought he looked hungry so she brought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked. "How much do I owe you?…'You don't owe me anything"she replied. "Mother has taught us never to accept pay for a kindness. "He said. "Then I thank you from my heart. "
  As Howard Kelly left that house, he not only felt stronger physically, but his faith in God And man was strong also He had been ready to give up and quit.
  Years later that young woman became critically i11. The local doctors were baffled(感到困惑). They finally sent her to the big city, where they called in specialists to study her rare disease. Dr Howard Kelly was called in for the consultation When he heard the name of the town she came from. a strange light filled his eyes. Immediately he rose and went down the hall of the hospital to her room. Dressed in his doctor's gown he went in to see her. He recognized her at once He went back to the consultation room determined to do his best to save her life. From that day he gave special attention to the case After a long struggle, the battle was won.
  Dr. Kelly requested the business office to pass the final bill to him for approval. He looked At it then wrote something on the edge and the bill was sent to her room. She feared to open it. for she was sure it would take the rest of her lire to Pay for it all Finally she looked. and something Caught her attention on the side of the bill She read these words:"Paid in full with one glass of milk. "Tears of joy flooded her eyes as her happy heart prayed:"Thank You, God, that Y0ur love has spread abroad through human hearts and hands. "
 
  41 The boy sold goods from door to door because
  A he wanted to help support his family.
  B he needed money for school,
  C he had to pay back a student loan
  D he did not have enough pocket money.
 
  42 But for the young woman's kind deed, the boy could
  A have given up and quit
  B have sold more goods.
  C have owed a big debt.
  D have become a salesman
 
  43 When the boy and the young woman met again years later
  A they had both changed beyond recognition.
  B neither remembered their previous meeting
  C the boy had become a medical specialist
  D the woman had come to stay in the big city.
 
  44 Dr Kelly gave special attention to the case mainly because
  A it was a rare disease
  B he fell in love with the woman.
  C he was eager to distinguish himself.
  D he wanted to repay the woman for her great kindness
 
  45 Among other things, the story shows that
  A good will be rewarded with good.
  B it is okay to accept pay for a kindness.
  C it is wise neither to borrow nor to lend.
  D where there'S a will there'S away.

答案:
  31 D mirror和reflection都有"反映"的意思。reflection的动词是reflect,在第一段中出现了两次。'vehicle是"交通工具",device是"装置", need是"需要".
  32 A 该题问的是:Bruce Hardy为Althouse公交公司工作了多少年了?第四段的第二句话是这么说的:今年,他要庆祝为Althouse公交公司工作30年。
  33 c 该题问的是:下面的哪一种说法不符合Bruce Hardy的实际情况?A和B可见于第三段第二行。D可见于第四段的后半部分。c说的是:Bruce Hardy不耐心。第三段说到了Bruce Hardy是一个很好的听众,他总是听着你要说的话。可见,说333 Bruce Hardy不耐心不符合实际情况。
  34 B 该题问的是:谁创立了Althouse公交公司?A说的是:Larr)r Althouse.Larry A1thouse是公司的总裁。B说的是:Althouse的祖父。倒数第二段有这样一句话:我(Althouse)的祖父开始经营时只有一辆公共汽车。可见,B是正确答案。
  35 D 该题问的是:。Althouse公交公司注重什么?A说的是:雇用年轻司机。B说的是:经营素质学校。c:提供免费驾驶课程。D:建立良好的关系。D可见于倒数第二段。
  36 c 文章第一段表明,如果没有胰岛素,葡萄糖就不能被运进身体的细胞内,从而也就不能成为能量。
  37 D 在这个句子中,"ist'显然指的是"retina's一词。
  38 B 从文章第二段的最后三句话不难看出,患有糖尿病型视网膜病的病人视网膜血管损坏后,新生的血管不像原来的血管那样结实好用。
  39 c 从文章第三段可以得知,糖尿病所能造成的最坏的眼损伤是失明。
  40 D 从文章的最后一段可以得知,患有糖尿病的病人如果能严格控制自己的血糖,这将有助于延缓眼损伤。
  41 B 从文章的第一段可以得知,男孩挨门逐户地销售商品是为了付学费。
  42 A 从文章的第三段可以得知,男孩原本准备放弃的。
  43 c 从文章的第四段可以得知,多年后两人再次相遇时,男孩已经成长为一名医学专家。
  44 D 从上下文可以得知,医学专家对这个病例十分上心是因为他想回报病人当年的善行。
  45 A 由于专家的努力,病人不仅得救了,还被免去医疗费。故事告诉人们,善有善报。
 


 


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19