(2017)考研英语阅读理解精读100篇(基础版)在线阅读 印建坤 第4部分(5)
本站小编 辅仁网/2017-07-19
“整件事情跟我是不是记者没有关系:第一修正案本来意在保护所有小册子撰写人,”沃尔夫说。他还没来得及得到一份携带记者证的工作,因为他刚大学毕业两个月就被关进监狱。“这是我进入记者世界的开始,”他说,“一个极度糟糕的开始。”
Unit 65
On March 9th the US Court of Appeals for the DC Circuit overturned the District of Columbia's long-standing ban on handguns. Some might say, so what? Last year the police recovered 2, 655 guns in the District, which hardly suggests that the ban was keeping guns out of circulation. Nonetheless, Washington, DC, has long been a small spot of resistance to a culture all too tolerant of firearms.
In a 2-1 decision, the judges rejected the District's claim that the Second Amendment applies only to militias. The rights protected in the amendment “are not limited to militia service”, the majority argued, “nor is an individual's enjoyment of the right contingent upon… enrolment in the militia”. The debate about the meaning of the second amendment is one of the fiercest in constitutional law. In 1939 the Supreme Court ruled, in the case of “United States v Miller”, that the amendment was adopted “with [the] obvious purpose”of protecting the ability of states to organise militias, and “must be interpreted and applied with that end in view”. More recently, the individual-rights view has been gathering support, and not just from the Bush administration and the National Rifle Association (NRA).
In 2001 the US Court of Appeals for the Fifth Circuit (which includes gun-loving Louisiana, Mississippi and Texas) embraced the individual-rights view. The DC lawsuit was filed in 2003, nine months after the then attorney-general, John Ashcroft, argued that individual gun bans are unconstitutional. If the District appeals the ruling, as Mayor Adrian Fenty says it will, there is a good chance that the Supreme Court, with its conservative majority, will come down on the side of individual rights.
The Court of Appeals decision is just the latest in an almost unbroken series of advances for the gun-rights lobby. The NRA has made a steady progress in loosening local gun controls, particularly in pushing “concealed carry”laws, which now exist in 48 states. The Democrats have softened their anti-gun stance in an attempt to make advances in “red America”——particularly in the all-important mountain West where gun rights are sacrosanct and the next presidential election may be decided. Brian Schweitzer, the Democratic governor of Montana, speaks for a new breed of pro-gun Democrats when he says that he has “more guns than I need but not as many as I want”.
A few clouds loom on the horizon for gun-rights supporters. On the very day of the DC ruling the Police Executive Research Forum, a police think-tank, reported that violent crime, including homicides, had been rising rapidly since 2004. Meanwhile, the NRA is slowly losing one of its most important constituencies: the proportion of Americans holding hunting licences has declined from 10% in 1985 to 6% last year. If both trends continue, more and more Americans will come to associate guns not with healthy outdoorsmanship, as the NRA would like, but with swift and violent human death.
注(1):本文选自Economist;
注(2):本文习题命题模仿对象为2004年真题Text 2。
1. What does the author intend to illustrate with the case of “United States v Miller”?
A) The second amendment was once interpreted as only to protect the right of militias.
B) The second amendment is not supposed to support the individual right of carrying guns.
C) American Supreme Court has never changed its interpretation of the second amendment.
D) The individual-rights view has been on the rise since earlier 20th century.
2. What can we infer from the first two paragraphs?
A) Whether Washington, DC will continue to maintain its ban on handguns is yet to be determined.
B) The individual-rights view barely attains support from the government but is backed by the US Court.
C) The second amendment has aroused heated debate on the relation between militias and individual.
D) The entire American society is growing more tolerant of individual possession of firearms.
3. The third and fourth paragraphs suggest that_______.
A) the Republicans traditionally maintain the anti-gun stance
B) most members of the Supreme Court are against individual-rights view
C) the issue of gun right might influence the next presidency campaign
D) individual gun right may negatively stimulate people's desire for violence
4. What does the author mean by “A few clouds loom on the horizon for gun-rights supporters”(Line 1, Last Paragraph)?
A) Gun-rights supporters are pessimistic about the future of individual gun-rights.
B) People might relate the spread of guns to the increase of crime rate.
C) The public opinion turns to be negative for gun-rights supporters.
D) There are some opponents who are against individual gun-rights.
5. Which of the following is TRUE according to the text?
A) Washington, DC is the last place in America to abandon the ban on gun.
B) Individual gun right began to be legal in some states since 2001.
C) The American constitutional law is too vague to be interpreted.
D) NRA has been playing an active role in promoting the gun legalization.
篇章剖析
本文讨论的话题是哥伦比亚特区今年取消了长期实行的枪支禁令及其相关问题。第一段说明了事情的起因,同时指出枪支禁令并没有阻止枪支的流通;第二段回顾了对《第二修正案》关于个人拥有枪支权利的表述和不同解读;第三、四段是赞成个人拥有枪支权利一方的关系;第五段则是反对意见。
词汇注释
circuit /ˈsɜːkɪt/ n. 周游,巡回
overturn /ˌəʊvəˈtɜːn/ vt. 推翻,颠倒
circulation /ˌsɜːkjʊˈleɪʃən/ n. 流通
militia /mɪˈlɪʃə/ n. 民兵
contingent /kənˈtɪndʒənt/ adj. 附随的
rifle /ˈraɪfl/ n. 来复枪,步枪
attorney /əˈtɜːni/ n. 律师
stance /stæns/ n. 立场
sacrosanct /ˈsækrəʊsæŋkt/ adj. 极神圣的
loom /luːm/ v. 隐现,迫近
homicide /ˈhɒmɪsaid/ n. 杀人,杀人者
outdoorsmanship /ˌaʊtˈdɔːzˌmənʃɪp/ n. 野外活动
难句突破
If the District appeals the ruling, as Mayor Adrian Fenty says it will, there is a good chance that the Supreme Court, with its conservative majority, will come down on the side of individual rights.
主体句式:If the District appeals the ruling, there is a good chance that…
结构分析:as Mayor Adrian Fenty says it will 是一个插入语,对前面的if引导的条件句进行补充说明。wth its conservative majority也是一个插入语。
句子译文:假如该特区像阿德里安·芬迪市长所说的那样对此次判决提出上诉的话,对于保守派占大多数的最高法院而言,将会作出有利于个人权利的终审裁决。
题目分析
1. A 细节题。文章第二段中指出,关于第二修正案的解读一直有许多不同的见解。早期最高法院的解读支持民兵组织权利说,只是到了近几年,个人权利说才开始兴盛。“合众国对米勒”案是对前一种说法的解读。
2. D 推理题。文章第一段结尾提到社会对于枪支越来越宽容,同时第二段也提到个人拥有枪支的学说得到了越来越多的支持,这些观点选项D都有体现。
3. C 推理题。文章第四段提到“The Democrats have softened their anti-gun stance in an attempt to make advances in ‘red America'——particularly in the all-important mountain West where gun rights are sacrosanct and the next presidential election may be decided”,说明了个人拥有枪支权利的问题将会影响下届美国总统大选,民主党派甚至为了拉选票而改变其原先的反对态度。
4. B 语义题。从最后一段谈到越来越多的美国人不会把枪支和健康向上的户外运动联系在一起,而是认为枪支是导致致命性死亡的原因,这些对那些个人携枪权利支持者来说都是不利因素。
5. D 细节题。纵观全文,NRA被提及许多次,每次都涉及该组织为争取放宽枪支管制而做出的各种努力,可见其活动非常积极且具有重要的影响力。
参考译文
3月9日,美国特区巡回上诉法院撤销了哥伦比亚特区长期实行的枪支禁令。有人也许会说,这有什么呢?去年,警方在特区共发现2655支枪,这表明枪支禁令并未遏制住枪支流通。尽管如此,华盛顿在其小小的管辖范围内还是一直抵制社会对于枪支的纵容。
上诉法院法官以2票对1票驳回了特区关于《第二修正案》仅适用民兵组织的申诉。多数方认为,修正案所保护的权利“并不仅限于民兵组织”,且“个人享有的权利也不依赖于其是否加入民兵队伍”。在联邦宪法中,关于如何解读第二修正案的争论一直是所有涉及宪法辩论中最为激烈的。1939年,美国最高法院在“合众国对米勒”一案中判定,当“其明显意图”为保护各州组织民兵队伍能力时,此修正案才适用,并且“解释时必须基于修正案的这一目的。”最近,个人拥有和携带枪支的权利获得了越来越多的支持,不仅仅是布什政府和全美步枪协会。
2001年,美国第五巡回上诉法院(辖区内有路易斯安那、密西西比和得克萨斯三个偏爱枪支的州)支持个人权利的观点。此次特区诉讼始于2003年,此前9个月时任首席检察官的约翰·阿施克罗夫特曾表示,禁止个人拥有和携带枪支的规定违反了宪法。假如该特区像阿德里安·芬迪市长所说的那样对此次判决提出上诉的话,对于保守派占大多数的最高法院而言,将会作出有利于个人权利的终审裁决。
上诉法庭的决议只是一系列主张个人有权拥有和携带枪支的活动所取得的最新进展之一。全美步枪协会为争取放宽枪支管制所做的努力也不断获得成效,尤其是推动通过了“秘密携带枪支”法令,目前该法令已在48个州实施。为了在“红色美国”有所进展——特别是在枪支拥有权利神圣不可侵犯的西部重要山区,这也可能是决定下一届总统大选结果的地方,民主党反对个人拥有和携带枪支的立场也有所松动。蒙大拿州民主党州长布莱恩·施瓦泽说,他“所拥有枪支超出了自己的需求,但却总希望能有更多。”此话代表了新一代支持枪支拥有权利的民主党人的心声。
对于主张个人有权拥有和携带枪支的人来说,也会有一些不利因素。特区案判决当天,警界智库警政研究公会报道称2004年至今,包括杀人在内的暴力犯罪率迅速增长。同时,一个对全美步枪协会最有利的因素也正逐渐减弱:美国狩猎许可证持有人数比例已经从1985年的10%下降到去年的6%。如果这两个趋势持续发展下去的话,越来越多的美国人将不会像NRA所期望的那样,把枪支和健康向上的户外运动联系在一起,而是认为枪支是导致致命性死亡的原因。
Unit 66
After five years of litigation, the World Trade Organisation (WTO) is about to deliver its preliminary ruling on America's complaint against the provision of prohibited subsidies to Europe's commercial aircraft industry. The United States alleges that this support was worth $200 billion over 20 years. In a few months the WTO will rule on a counter-claim by the European Union that Boeing received about $24 billion in subsidies over the past two decades as well as large, non-repayable benefits from military and space contracts. Both rulings are subject to appeal. This first ruling is a potential thunderbolt that could ignite a damaging trade dispute between America and Europe at a time when both economies need to present a united front on trade, to prevent a slide towards protectionism.
The origins of the dispute lie in America's decision, at Boeing's prompting, to withdraw in 2004 from a 12-year-old bilateral agreement with Europe governing trade in large civil aircraft. The agreement banned direct production and sales subsidies, but let governments continue to funnel money into new aircraft projects. It permitted both repayable direct state aid (the European approach) covering up to a third of all development costs, known as launch aid, and indirect state aid (the American approach) if limited to 3% of the domestic industry's sales volume. Boeing, however, says it expected the deal to lead to a gradual reduction in subsidies to Airbus. When this failed to materialise, it withdrew. What caused its patience to run out? Two things: the success of Airbus in achieving rough market-share parity at the end of the 1990s, and resentment over launch aid for the A380, the superjumbo designed to bring to an end the long reign of the 747.
Boeing is right to argue that all subsidies distort competition. But although the subsidies that Airbus receives are different from Boeing's, they are not necessarily much worse. At least they are transparent——and Europe claims that by 2007 Airbus had repaid 40% more than it had been given. Nor has the effect of the subsidies received by both firms been anti-competitive. Boeing and Airbus fight like rats in a sack for every sale, with the consequence that airlines have been able to buy cheaper and better aircraft than if one firm had been dominant.
Two other points should be borne in mind. The first is that it is out of date to see either firm as a national champion. The size and riskiness of large commercial-aircraft projects has forced even Boeing to create extended international supply chains. Second, the aircraft-makers' subsidies pale by comparison with those doled out by governments on both sides of the Atlantic in the past year. Leaving aside the trillions of dollars spent on preventing financial collapse, industrial subsidies of a kind almost certainly illegal under WTO rules have mushroomed.
Both sides should therefore hold their fire until the WTO rules on Europe's complaint. Then, putting further litigation to one side, they should head for the negotiating table. The aim should be to secure a new deal along the lines of the old agreement, but this time with an explicit goal of phasing out the most egregious subsidies within a reasonable period. The alternative of an escalating tit-for-tat trade dispute between Europe and America does not bear thinking about.
注(1):本文选自Economist;
注(2):本文习题命题模仿对象:第1、2、3、5、4题分别模仿1995年真题Text 3第1、2、3、5题和Text 4第1题。
1. The word “thunderbolt”(Line 6, Paragraph 1) most probably means______.
A) thunderstorm
B) cause
C) disaster
D) danger
2. The main problem concerning the dispute between American and European air industries is______.
A) the breach of their bilateral agreement
B) the different approaches of governmental subsidies
C) whether the governmental assistance they receive is legal
D) whether governmental subsidies would affect market competition
3. From the passage we can infer that______.
A) it was because of Boeing that America decided to withdraw the bilateral agreement
B) by withdrawing the bilateral agreement, Boeing expected to realize a gradual reduction in subsidies to Airbus
C) the form of subsidy that Boeing receives is superior than that Airbus receives
D) subsidies received by Boeing and Airbus have significantly affected a fair market order
4. According to the author, Boeing's argument is not quite correct because of the following reasons EXCEPT______.
A) in this case subsidies do not completely distort the market competition
B) Boeing itself is no longer a national but a multinational company
C) the subsidy dispute will lead to a war between America and Europe
D) governmental subsidies are becoming increasingly common
5. We can learn from the last paragraph that______.
A) the best way to solve the problem is to wait for WTO's ruling
B) both litigation and negotiation should go ahead shoulder by shoulder
C) both parties should start negotiating to reach a new deal in place of the old one
D) both parties cannot afford a long-term vicious cycle of sue and counter-sue
篇章剖析
本文主要介绍了世界上两大飞机制造公司——美国的波音公司和欧盟的空客公司的法律争端。第一段首先介绍了两家公司之间的起诉和反诉,表明这可能会引起一场贸易大战;第二段分析了两家公司发生矛盾、冲突的原因;第三、四段作者表明了自己的观点,认为两家公司提出的一些理由有失偏颇;最后一段作者提出,解决两家公司争端的最好办法是进行谈判。
词汇注释
subsidy /ˈsʌbsɪdi/ n. 津贴,补贴;补助金
allege /əˈledʒ/ v. 断言,宣称
ignite /ɪgˈnaɪt/ v. 点燃;激起
bilateral /baɪˈlætərəl/ adj. 双方的;双边的
funnel /ˈfʌnəl/ v.(用漏斗)注入;使汇集,集中
parity /ˈpærɪti/ n. 同等;类似;相同
distort /dɪsˈtɔːt/ v. 扭曲,曲解
dole /dəʊl/ v. 发放(赈济物)
mushroom /ˈmʌʃrʊm/ v. 雨后春笋般地涌现,迅速增加
egregious /ɪˈgriːdʒəs/ adj. 过分的;惊人的;恶名昭彰的
escalate /ˈeskəleɪt/ v. 逐步上升,逐步增强
tit-for-tat /ˌtɪtfəˈtæt/ adj. 针锋相对的;一报还一报的
难句突破
In a few months the WTO will rule on a counter-claim by the European Union that Boeing received about $24 billion in subsidies over the past two decades as well as large, non-repayable benefits from military and space contracts.
主体句式:The WTO will rule on a counter-claim.
结构分析:本句主要包含了一个较长的同位语从句,由that引导来说明counter-claim的内容。同位语从句的主干是Boeing received $24 billion as well as benefits,从句中还有状语及两个宾语各自的定语对波音公司得到的好处进行了具体的补充说明。
句子译文:世贸组织还将在几个月之内就欧盟针对波音公司的反诉做出裁决,欧盟指控波音公司在过去20年里不仅接受了240亿美元的补助,而且还从与军事和航天业的合作中获得了巨大且不需偿还的利润。
题目分析
1. B 语义题。 thunderbolt 所在句子“This first ruling is a potential thunderbolt that could ignite a damaging trade dispute between America and Europe”的大致意思是第一次裁决可能会导致美欧之间的贸易争端,因此B项的cause最符合这个意思。
2. C 细节题。从第一段中可以看出,美国投诉欧洲商业飞机制造业接受非法补助,而欧盟反诉波音公司不但接受了高额补助,还从与军事和航天业的合作中获利,可见二者争论的核心是双方得到的政府援助是否合法、是否应该被禁止,所以C是正确答案。
3. A 推理题。本题需要对各个选项进行逐一判断。第二段指出“这场争端的起因在于,在波音公司的驱使下,美国政府于2004年决定撤销当时与欧盟已签订12年的大型民航客机贸易管制双边协议”,换句话说,正是因为波音,美国才退出该协议,因此A是正确选项。第二段接着指出,“然而波音公司希望这一双边协议会使空客公司得到的补助逐渐减少。波音没有如愿,因此退出了双边协议”,由此可见B项的错误在于弄反了先后时间顺序。第三段提到“但是尽管空客公司接受补助的方式不同于波音,但也不是比后者更差”,可见两种方式并没有谁优于谁的区分,因此C选项也不正确。第三段最后提到“两家公司接受补助的结果也没有影响市场的自由竞争”,由此可见这些补助并没有影响公平竞争,所以D项也不正确。
相关话题/阅读理解
(2017)考研英语阅读理解精读100篇(基础版)在线阅读 印建坤 第3部分
难句突破 One trick, described by Todd Juenger of TiVo as closer to a silver bullet, is to run advertisements that resemble programmesin some cases featuring stars from the show people are trying to watch. 主体句式:One trick is to run advertisements. 结构分析: ...英语阅读 本站小编 辅仁网 2017-07-19(2017)考研英语阅读理解精读100篇(基础版)在线阅读 印建坤 第2部分
Unit 18 Fanny Kemble (1809-93) was the niece of two Shakespearean tragedians, Sarah Siddons and Siddons&s brother, John Philip Kemble. Her father and her French mother were also actors. In fact her whole extended family constituted the foremost theatrical dynasty of the late 18th and early 19t ...英语阅读 本站小编 辅仁网 2017-07-19(2017)考研英语阅读理解精读100篇(基础版)在线阅读 印建坤 第1部分
目录 CONTENTS 前言 第1章 经济类 Unit 1 Unit 2 Unit 3 Unit 4 Unit 5 Unit 6 Unit 7 Unit 8 Unit 9 Unit 10 Unit 11 Unit 12 Unit 13 Unit 14 第2章 社会文化类 Unit 15 Unit 16 Unit 17 Unit 18 Unit 19 Unit 20 Unit 21 Unit 22 Uni ...英语阅读 本站小编 辅仁网 2017-07-19考研高分攻略:先认清阅读理解的这5种文章结构模式
对于一篇完整的英文说明文或者议论文来说,不论其形式看上去有多么复杂多样,但是每个作者都有自己写作目的,为了达到这一写作目的,一般考研阅读的文章都是采取特定的篇章结构模式,仔细分析历年考研阅读理解的篇章结构特点,会发现命题人在编排文章时通常采用五种结构模式。(一)层层递进型全文论述从抽象到具体,从简单 ...英语指导 本站小编 免费考研网 2017-06-082018年考研英语阅读理解最常见的过渡词
2018考研英语阅读理解复习时注意路标词即过渡词,路标词或词组,可以帮助考生有效理解作者思想的具体衔接和转折过渡等,从而有效把握前后句之间的关系。下文整理了一些最常见的过渡词供大家参考!1、此外besides=moreover=furthermore=in addition2、更重要的是more t ...英语指导 本站小编 免费考研网 2017-06-082018年闽南师范大学文学院801文学理论与阅读理解[专业硕士]考研全套资料
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/92256.html说明:本全套资料免费下载,共包括3种电子书、1种题库、3个文件资料。使用全套资料密码激活后,全套资料里的所有电子书、所有题库均可使用。1.名校考研真题及详解 [3D电子书]全国名校文学理论考研真题及详解(含 ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-10鲁东大学外国语学院809英语水平测试阅读理解高分特训100篇
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/140826.html封面内容简介目录第1章 阅读理解技巧指南第2章 阅读理解高分特训100篇 2.1 人物记述类 2.2 教育文化类 2.3 商业经济类 2.4 科普科研类 2.5 社会生活类 ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-072017年翻译硕士(MTI)211翻译硕士英语阅读理解高分特训100篇
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/141384.html封面内容简介目录第1章 阅读理解技巧指南 1.1 大纲要求和试题类型 1.2 解题技巧指南第2章 阅读理解高分特训100篇 2.1 多项选择 ◇文学传记类 ◇商业经济类 ◇教育文化类 ◇科普科研类 ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-072015年(高三+高考)阅读理解与完形填空周周练
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/23985.html封面前言目录Week Oen 第一周 Monday Passage 1 朝韩半岛危机 Passage 2 美国飓风灾害 Tuesday Passage 1 忠诚可以改变一切 Wednesday Pas ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-052015年(九年级+中考)阅读理解与完形填空周周练
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/23995.html封面前言目录Week Oen 第一周 Monday 著名人物 Tuesday 应试复习 Wednesday 人物故事 Thursday 学校教育 Friday Passage 1 直面挫折与压力 Pass ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-052015年最新中考英语阅读理解
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/27283.html目录导航第一部分 题型特点及解题策略第二部分 点评最新中考真题第三部分 专项模拟训练第四部分 专项模拟训练答案与详解 ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-05沸腾英语高二完形填空与阅读理解分层突破
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/59132.html封面致读者目录Part 1 常考话题分类突破 Topic 1 个人情况 Topic 2 日常活动 Topic 3 旅游与交通 Topic 4 家庭、朋友和周围的人 Topic 5 人物故事 Topic 6 学 ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-05沸腾英语八年级完形填空与阅读理解分层突破
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/59053.html封面致读者目录Part Ⅰ 话题分类突破 Topic 1 个人兴趣 Topic 2 日常活动 Topic 3 个人情况 Topic 4 节假日活动 Topic 5 文娱与体育 Topic 6 计划与安排 To ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-05沸腾英语高二完形填空与阅读理解分层突破
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/59061.html封面致读者目录Part 1 常考话题分类突破 Topic 1 个人情况 Topic 2 日常活动 Topic 3 旅游与交通 Topic 4 家庭、朋友和周围的人 Topic 5 人物故事 Topic 6 学 ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-05沸腾英语高考完形填空与阅读理解分层突破
下载地址:http://free.100xuexi.com/Ebook/59067.html封面致读者目录Part 1 话题分类突破 Topic 1 亲朋好友 Topic 2 日常活动 Topic 3 旅游与交通 Topic 4 人物故事 Topic 5 学校生活 Topic 6 个人兴趣 Topi ...辅导考试考研资料 本站小编 福瑞考研网 2017-02-05
