《考研英语阅读命题思路透析和真题揭秘》1999年Passage 4(2)

印建坤 群言出版社/2008-10-04

  NBAC plans to call for a continued ban on federal government funding for any attempt to clone body cell nuclei to create a child. Because current federal law already forbids the use of federal funds to create embryos ( the earliest stage of human offspring before birth) for research or to knowingly endanger an embryo’ s life, NBAC will remain silent on embryo research.

  NBAC members also indicated that they will appeal to privately funded researchers and clinics not to try to clone humans by body cell nuclear transfer. But they were divided on whether to go further by calling for a federal law that would impose a complete ban on human cloning. Shapiro and most members favored an appeal for such legislation, but in a phone interview, he said this issue was still "up in the air."

  63. We can learn from the first paragraph that__

  [A] federal funds have been used in a project to clone humans

  [B] the White House responded strongly to the news of cloning

  [C] NBAC was authorized to control the misuse of cloning technique

  [D] the White House has got the panel’s recommendations on cloning

  [答案] B

  [解题思路]

  本题可采用排除法。A选项对应于文章第二句话“and asked an independent panel of experts chaired by Princeton President Harold Shapiro to report back to the White House in 90 days with recommendations for a national policy on human cloning”( 并责成成立一个由普林斯顿大学校长哈罗德•夏皮罗为首的独立专家小组,在90天内拿出就关克隆人的国家政策提出建议,并向白宫汇报),可见选项与原文意思相反,因而是错误答案。C选项对应于同一句话,可见NBAC的作用不在于选项所说的“control the misuse of cloning technique”,而是“report back to the White House in 90 days with recommendations for a national policy on human cloning”。D选项与最后一句有出入,因为NBAC只是形成了一个near-final draft,还没有正式向白宫提交。B选项从第二句话克林顿政府的种种举措就可以看出来政府的强烈反对态度。

   


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19