《考研英语阅读命题思路透析和真题揭秘》2005年Text 4(2)

印建坤 群言出版社/2008-10-04

  Russians have a deep love for their own language and carry large chunks of memorized poetry in their heads, while Italian politicians tend to elaborate speech that would seem old-fashioned to most English-speakers. Mr. McWhorter acknowledges that formal language is not strictly necessary, and proposes no radical education reforms-he is really grieving over the loss of something beautiful more than useful. We now take our English “on paper plates instead of china”. A shame, perhaps, but probably an inevitable one.

  36. According to Mc Whorter, the decline of formal English

  [A] is inevitable in radical education reforms.

  [B] is but all too natural in language development.

  [C] has caused the controversy over the counter-culture.

  [D] brought about changes in public attitudes in the 1960s.

  [答案] B

  [解题思路]

  做本题需要从文中一一对应信息。首先,最后一段中McWhorter“proposes no radical education reform”(并没有提出激进的教育改革方案),因此A选项错误。第二段的第二句话说“he sees the gradual disappearance of “whom”, for example, to be natural”(他认为像“whom”这个词的逐渐消失是自然的),这句话与B选项的意思符合。第一段最后一句指出,“sees the triumph of 1960s counter-culture as responsible for the decline of formal English”(认为发生在20世纪60年代的反文化运动的胜利看成是规范英语退化的原因),因此C选项是错误的。前三段都提到了the 1960s,但是都没有出现public attitudes,因此D选项也可以排除。

   


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19