《考研英语阅读命题思路透析和真题揭秘》2003年Text 1(2)

印建坤 群言出版社/2008-10-04

  Straifford president George Friedman says he sees the online world as a kind of mutually reinforcing tool for both information collection and distribution, a spymaster's dream. Last week his firm was busy vacuuming up data bits from the far corners of the world and predicting a crisis in Ukraine." As soon as that report runs, we'll suddenly get 500 new internet sign-ups from Ukraine," says Friedman, a former political science professor. "And we'll hear back from some of them." Open-source spying does have its risks, of course, since it can be difficult to tell good information from bad. That’s where Straitford earns its keep.

  Friedman relies on a lean staff in Austin. Several of his staff members have military-intelligence backgrounds. He sees the firm's outsider status as the key to its success. Straitford's briefs don't sound like the usual Washington back-and forthing, whereby agencies avoid dramatic declarations on the chance they might be wrong. Straitford, says Friedman, takes pride in its independent voice.

  41. The emergence of the Net has

  [A] received support from fans like Donovan.

  [B] remolded the intelligence services.

  [C] restored many common pastimes.

  [D] revived spying as a profession.

  [答案] B

  [解题思路]

  本题的对应信息在文章第一段的最后一句话“These days the Net, which has already re-made pastimes as buying books and sending mail, is reshaping Donovan's vocation as well”(如今,互联网已经改变了像买书和寄信这样的日常活动,也正在改变多诺汶曾经从事的这个职业),而多诺汶的职业就是espionage,或者说是spying as a profession。四个选项中只有B选项符合文章原意,其中reshape与remold是同义词,而espionage与intelligence services是同义词,因而B是正确答案。A选项与原文意思不符,因此从文章第一句“Wild Bill Donovan would have loved the Internet”(比尔•多诺汶肯定会喜欢网络),would have 这个虚拟语气的表达说明多诺汶对网络并不知晓。C选项中的restore与re-made意思正好相反,是错误选项。D选项中revive也与reshape意思相左。

   


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19