《考研英语阅读命题思路透析和真题揭秘》2000年Passage 5(2)

印建坤 群言出版社/2008-10-04

  The attacks on ambition are many and come from various angles; its public defenders are few and unimpressive, where they are not extremely unattractive. As a result, the support for ambition as a healthy impulse, a quality to be admired and fixed in the mind of the young, is probably lower than it has ever been in the United States. This does not mean that ambition is at an end, that people no longer feel its stirrings and promptings, but only that, no longer openly honored, it is less openly underground, or made sly. Such, then, is the way things stand: on the left angry critics, on the right stupid supporters, and in the middle, as usual, the majority of earnest people trying to get on in life.

  67. It is generally believed that ambition may be well regarded if _____.

  [A] its returns well compensate for the sacrifices

  [B] it is rewarded with money, fame and power

  [C] its goals are spiritual rather than material

  [D] it is shared by the rich and the famous

  [答案] A

  [解题思路]

  本题的对应信息在文章的第一句话“If ambition is to be well regarded, the rewards of ambition health, distinction, control over one’s destiny must be deemed worthy of the sacrifices made on ambition’s behalf”(个人的雄心如果能被正确看待的话,那么它的回报——财富、声誉、对命运的掌握——则应该被认为是值得为之付出的牺牲),其中A选项returns对应原文的rewards,well compensate of sacrifice对应于well worthy of,因而A为正确选项。B选项体现了这句话前半句的意思,却没有抓住全句重点,因而是错误选项。C和D选项则与原文对应信息无关。

   


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19