《考研英语阅读命题思路透析和真题揭秘》1999年Passage 2(2)

印建坤 群言出版社/2008-10-04

  But it is hardly inevitable that companies on the Web will need to resort to push strategies to make money. The examples of Virtual Vineyards, Amazon.com, and other pioneers show that a Web site selling the right kind of products with the right mix of interactivity, hospitality, and security will attract online customers. And the cost of computing power continues to free fall, which is a good sign for any enterprise setting up shop in silicon. People looking back 5 or 10 years from now may well wonder why so few companies took the online plunge.

  57. In the view of Net purists,__

  [A] there should be no marketing messages in online culture

  [B] money making should be given priority to on the Web

  [C] the Web should be able to function as the television set

  [D] there should be no online commercial information without requests

  [答案] D

  [解题思路]

  Net purists的例子出现在文章第三段最后一句话“That’s a prospect that horrifies Net purists”(这种前景让网络净化者感到恐惧),进一步分析其对应信息应为上面的两句话“Online culture thinks highly of the notion that the information flowing onto the screen comes there by specific request. Once commercial promotion begins to fill the screen uninvited, the distinction between the Web and television fades”(网上文化推崇这样一个概念,即流动到屏幕上的信息应是在接到明确的请求之后才能出现的。一旦商业促销不请自来地充斥电脑屏幕,那么网络和电视就没多大差别了)。因此这些人主张的是不应该出现不请自来的网络信息,因此D选项符合原文。A选项的错误在于这些Net purists不是不要网上的推销信息,而是不希望它们不请自来。B选项与原文无关。C选项的表述正好与Net purists的观点相反,也是错误答案。

  [题目译文]

  对于网络纯粹主义者来说, 。

  [A] 在线文化中不应该包含营销信息

  [B] 在网上应该给赚钱以优先考虑

  [C] 网络应该能够起到和电视机一样的功能

  [D] 商业信息不应该不请自来

   


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19