《考研英语阅读命题思路透析和真题揭秘》1994年Passage 4(2)

印建坤 群言出版社/2008-10-04

  The prospects for cure, though still distant, are brighter. "First, we need to understand how the normal cell controls itself. Second, we have to determine whether there are a limited number of genes in cells which are always responsible for at least part of the trouble. If we can understand how cancer works, we can counteract its action. "

  63. The example of Pasteur in the passage is used to__.

  [A] predict that the secret of cancer will be disclosed in a decade

  [B] indicate that the prospects for curing cancer are bright

  [C] prove that cancer will be cured in fifty to sixty years

  [D] warn that there is still a long way to go before cancer can be conquered

  [答案] D

  [解题思路]

  巴斯德的例子出现在文章第一段的最后一句话“He discovered the causes of many kinds of infections, but it was fifty or sixty years before cures were available”(他发现了许多传染病的成因,但治疗方法却在五六十年后才问世),这句话主要服务于第一段前面两句话的观点“I have great confidence that by the end of the decade we’ll know in vast detail how cancer cells arise,” says microbiologist Robert Weinberg, an expert on cancer. “But,” he cautions, “some people have the idea that once one understands the causes, the cure will rapidly follow”(我有极大的信心相信到这个十年期结束时我们将会详尽地知晓癌细胞的生成原因,”微生物学家罗伯特•温伯格,一位癌症专家如此说道,“但是,”他又告诫说,“有些人认为一旦人们弄清了病因,治疗方法很快就会跟上)。也就是说,发现癌症的原因并不意味着癌症很快就可以被治愈,因此正确答案为D选项。其他三个选项皆与第一段的主要观点无关。

   


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19