《考研英语阅读命题思路透析和真题揭秘》2004年Text 1(2)

印建坤 群言出版社/2008-10-04

  Some sites design their agents to tempt job hunters to return. When CareerSite’s agent sends out messages to those who have signed up for its service, for example, it includes only three potential jobs——those it considers the best matches. There may be more matches in the database; job hunters will have to visit the site again to find them——and they do. “On the day after we send our messages, we see a sharp increase in our traffic,” says Seth Peets, vice president of marketing for CareerSite.

  Even those who aren‘t hunting for jobs may find search agents worthwhile. Some use them to keep a close watch on the demand for their line of work or gather information on compensation to arm themselves when negotiating for a raise. Although happily employed, Redmon maintains his agent at CareerBuilder. “You always keep your eyes open,” he says. Working with a personal search agent means having another set of eyes looking out for you.

  43. The expression “tip service”(Line 4, Paragraph 3) most probably means

  [A] advisory  

  [B] compensation  

  [C] interaction  

  [D] reminder

  [答案] D

  [解题思路]

  回到原文,“tip service”这个词组所在的句子由分号分为了两个部分,“Instead, the best strategy is to use the agent as a kind of tip service to keep abreast of jobs in a particular database;when you get E-mail,consider it a reminder to check the database again”(最好的办法就是将软件代理当成一种提示服务,通过它来掌握某个数据库中的求职信息;收到电子邮件的时候,就当它是提醒你再去那个数据库里看一看),可以将两个部分视为两个意义相同的并列分句,或者也可把后半部分视为前半部分的补充说明。后半句的reminder显然就是对应于前半句的a kind of tip service,因此D为正确选项。A选项advisory(咨询的)与tip表面意思接近,起到了干扰作用,要注意辨别,根据文章的意思做出正确理解。B和C选项在文中则并没有谈及。

  [题目译文]

  “tip service”(第三段第四行)这个词组的意思可能是 。

  [A] 报告

  [B] 补偿

  [C] 相互作用

  [D] 提示

   


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19