《考研英语阅读命题思路透析和真题揭秘》2004年Text 3(2)

印建坤 群言出版社/2008-10-04

  Many folks see silver linings to this slowdown. Potential home buyers would cheer for lower interest rates. Employers wouldn’t mind a little fewer bubbles in the job market. Many consumers seem to have been influenced by stock-market swings, which investors now view as a necessary ingredient to a sustained boom. Diners might see an upside, too. Getting a table at Manhattan’s hot new Alain Ducasse restaurant used to be impossible. Not anymore. For that, Greenspan & Co. may still be worth toasting.

  52. How do the public feel about the long-term economic situation?

  [A] Optimistic

  [B] Confused

  [C] Carefree.

  [D] Panicked

  [答案] A

  [解题思路]

  要判断公众对于当前经济形势的态度,需要从全文来把握寻找关键信息。其中第二段最后一句为“Consumers seem only mildly concerned, not panicked, and many say they remain optimistic about the economy’s long-term prospects, even as they do some modest belt-tightening”(消费者们似乎只是稍有忧虑,他们并没有开始恐慌,许多人说他们对经济的长远发展还是很乐观的,虽然他们已经勒起了裤腰带),可见人们的态度是乐观的,对应选项为A。C选项的错误在于该次过于绝对,人们并没有完全的无忧无虑,而是“concerned”,即对经济放缓形势表示关注。D选项错误,因为原文明确指出人们“not panicked”。至于B选项也与原文意思不符。此外,文中表示公众的乐观情绪的还有第三段第一句中的“their own fortunes still feel pretty good”(他们感觉自己的运气并没有什么损失)和最后一句中的“most folks still feel pretty comfortable”(大多数人感觉还不错)等。

  [题目译文]

  公众对目前经济形势是怎么想的?

  [A]乐观

  [B]困惑

  [C]无忧无虑

  [D]恐慌

   


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19