《考研英语阅读命题思路透析和真题揭秘》2003年Text 4(2)

印建坤 群言出版社/2008-10-04

  I would not go that far. Energetic people now routinely work through their 60s and beyond, and remain dazzlingly productive. At 78, Viacom chairman Sumner Redstone jokingly claims to be 53.Supreme Court Justice Sandra Day O'Connor is in her 70s, and former Surgeon General Everett Koop chairs an Internet start-up in his 80s.These leaders are living proof that prevention works and that we can manage the health problems that come naturally with age. As a mere 68-year-old, I wish to age as productively as they have.

  Yet there are limits to what a society can spend in this pursuit. Ask a physician, I know the most costly and dramatic measures may be ineffective and painful. I also know that people in Japan and Sweden, countries that spend far less on medical care, have achieved longer, healthier lives than we have. As a nation, we may be overfunding the quest for unlikely cures while underfunding research on humbler therapies that could improve people's lives.

  58. The author's attitude toward Richard Lamm's remark is one of

  [A] strong disapproval.

  [B] reserved consent.

  [C] slight contempt.

  [D] enthusiastic support.

  [答案] B

  [解题思路]

  Lamm的话出现在文章第三段的最后一句“Former Colorado governor Richard Lamm has been quoted as saying that the old and infirm “have a duty todie and get out of the way”, so that younger, healthier people can realize their potential”(据说,科罗拉多州前州长理查德•拉姆曾经说,老年多病者“有责任死去和让位”,以让更年轻、更健康的人们去发挥他们的潜能),这一看就是一个过激的说法。作者紧接着在下一段的第一句就表明了自己的态度,“I would not go that far”(我不会说得这么绝对)。这句话虽然短却包含了两层意思:1、作者基本上统一Lamm的说法;2、作者本人的态度没有那么极端。浏览一下四个选项,只有B“有保留地同意”包含了这两层意思。A和D选项意思完全相反,可同时排除。C选项“一丝的蔑视”基调也与原文不符。

  [题目译文]

  作者对理查德•拉姆说的话的态度是 。

  [A] 强烈反对

  [B] 有保留地同意

  [C] 一丝的蔑视

  [D] 热切支持

   


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19