肖克 领航/2006-06-14

  [D]accepting foreign investment

  解析:选择[D]。美国的例子是为了证明首句的主题,主题词是外国投资,本段在讲外国投资的好处,不应该把外国投资看成殖民主义。

  9. Consumers say they're not in despair because, despite the dreadful headlines, their own fortunes still feel pretty good. Home prices are holding steady in most regions. In Manhattan, "there's a new gold rush happening in the $4 million to $10 million range, predominantly fed by Wall Street bonuses," says broker Barbara Corcoran. In San Francisco, prices are still rising even as frenzied overbidding quiets. "Instead of 20 to 30 offers, now maybe you only get two or three," says john Deadly, a Bay Area real-estate broker. And most folks still feel pretty comfortable about their ability to find and keep a job.(2004年的passage 1)

  When mentioning "the $4 million to $10 million range" (Lines 3-4, Paragraph 3) the author is talking about.

   gold market.

   real estate.

   stock exchange.

   venture investment.

  解析:选择。本题是例证题,问的是用400万到一千万美金来证明什么。这是已知论据求论点,从题干中出发在原文定位,原句是"there's a new gold rush happening in the $4 million to $10 million range, predominantly fed by Wall Street bonuses,"意思是在400万到1000万美金之间有一种新的淘金热。淘金热只是一种现象,所证明的观点应该看上面的句子,上文说房产价格保持稳定,所以证明的观点是买房子。房地产在该段是反复重复的话题词。而股票,风险投资 并不是购买的对象,而且上下文只出现一次。

  10. Why do so many Americans distrust what they read in their newspapers? The American Society of Newspaper Editors is trying to answer this painful question. The organization is deep into a long self-analysis known as the journalism credibility project.(01的passage 3)

  What is the passage mainly about?

  [A]needs of the readers all over the world

  [B]causes of the public disappointment about newspapers

  [C]origins of the declining newspaper industry

  [D]aims of a journalism credibility project

  解析:选择[B]。this painful question指的是上文的问题,即美国人为什么不相信报纸。


相关话题/

  • 领限时大额优惠券,享本站正版考研考试资料!
    大额优惠券
    优惠券领取后72小时内有效,10万种最新考研考试考证类电子打印资料任你选。涵盖全国500余所院校考研专业课、200多种职业资格考试、1100多种经典教材,产品类型包含电子书、题库、全套资料以及视频,无论您是考研复习、考证刷题,还是考前冲刺等,不同类型的产品可满足您学习上的不同需求。 ...
    本站小编 Free壹佰分学习网 2022-09-19